’t Is niet alleen een wandelevenement

Door Kor Kegel

’t Is niet alleen een wandelevenement, ’t is vooral ook heel gezellig, zegt Marjan Vroegindeweij van Stichting Avond4daagse. Ze is daarom blij dat de Avond4daagse weer georganiseerd kan worden, na twee jaar coronastilte.

De stichting heeft de draad weer opgepakt. Vanaf aanstaande maandag kunnen liefhebbers zich weer inschrijven. Het inschrijfbureau is bij de Dierenspecialist Rozenburg aan de Molenweg 57, uiteraard alleen als de winkel open is. Het inschrijfgeld is vijf euro per persoon. Wie zich op de eerste avond nog wil inschrijven, betaalt vijftig eurocent meer.

Het wordt de achtenveertigste Avond4daagse op Rozenburg. Was er geen coronavirus geweest met alle maatregelen eromheen, dan had de stichting nu de jubileumeditie kunnen organiseren. Dat staat Rozenburg nu in 2024 te wachten, het jaar dat de Blankenburgverbinding open gaat. Misschien kan de vijftigste vierdaagse wel door de tunnel.

De start van de komende Avond4daagse is op dinsdagavond 7 juni om 19.00 uur bij de stadswinkel aan de Jan van Goyenstraat. Op woensdagavond is de startplek bij voetbalvereniging Rozenburg aan de Vinkseweg en dan om 18.30 uur. Op donderdagavond is het weer bij de stadswinkel, ook om 18.30 uur. De slotavond op vrijdag gaat om 19.00 uur van start bij de stadswinkel. “We hopen op een grote opkomst, vooral van kinderen en ouderen, want lopen is goed voor je,” zegt Marjan Vroegindeweij.

Op de slotavond worden de wandelaars bij aankomst welkom geheten door dj Dwayne de Roos, die de nieuwste hits van de populairste zangers laat horen.

Marjan Vroegindeweij: “We zijn heel blij dat een groot aantal sponsors ons wil helpen om dit wandelevenement te organiseren. Binnenkort hangen er overal posters bij winkels en bedrijven.”

Eind vorig jaar besloot de gebiedscommissie Rozenburg om twaalfhonderd euro bij te dragen aan de organisatie. “Het is een gewaardeerd evenement voor alle Rozenburgers inclusief de mindervaliden,” was de motivering om het bewonersinitiatief van Marjan Vroegindeweij te honoreren. “Omdat iedereen mag meedoen, levert de Avondvierdaagse een waardevolle bijdrage aan de sociale cohesie op het dorp. Het wandelevenement draagt bij aan vitaliteit en levendigheid en ook aan het dorpse karakter van Rozenburg. Door de laagdrempeligheid nemen er veel mensen aan deel.”

Stichting Avond4daagse zoekt nog personen die als verkeersregelaar willen optreden en die de wandelaars onderweg controleren. Deze vrijwilligers zijn onontbeerlijk voor een ordentelijk verloop. Marjan Vroegindeweij is bereikbaar via 06-24432002, via Facebook of via de website:

www.avond4daagserozenburg.nl